TED ОТГОВАРЯ НА 6 ОТ ВАШИТЕ ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

03/01/2018 Всички, Други
 TED ОТГОВАРЯ НА 6 ОТ ВАШИТЕ ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Изпратихме  2017 година подобаващо, и е време да посрещнем 2018 с отворени ръце и със заредена енергия. Ето защо ние от TED искаме да разгледаме темите, които са най-важни за вас - нашите клиенти и последователи.

 

В тази статия щеотговорим на някои често срещани въпроси, от които нашите лоялни последователисе интересуват:

 

Въпрос: Наистина ли имамнужда от 8 часа сън?

 

Отговор: По-голямата част от населението се нуждае от 7 до 8 часа сън за оптимално здраве и ефективност. Има индивидуални разлики в продължителността на съня, включително необходимостта от сън на тялото, които ще ти позволят да се чувстваш добре и да се събуждаш достатъчно отпочинала.

 

Ако твоят личен режим на сън е много различен от стандартния 7 до 8 часа сън, можеш да започнеш да прилагаш здравословна програма за сън, като добавиш още 15 минути сън всяка нощ към графика си. Когато се събудиш освежена, с минимална сънливост през деня, най-вероятно сидостигнала личните си нужди от сън.

 

 

Въпрос: Как да накарам партньора си да спре да хърка?

 

Отговор: Хъркането може да бъде неприятно за партньорите в леглото. Лесен подход за намаляване на хъркането е да поставиш топка за тенис в чорап и да закрепиш върха на чорапа към гърба на партньора си. Това може да помогне на спящия да се премести на страната, където хъркането е по-малко. Въпреки че може да се счита за нормално, хъркането може да е и признак за нарушение на съня. Ако хъркането е доста силно и се прекъсва от паузи в дишането, силно препоръчваме помощ от специалист.

 

Въпрос: Кога е най-добрият момент за закупуване на нов матрак?

 

Отговор: Един матрак трябва да издържимежду 8 и 10 години, а ако си имала матрака от по-дълго, може би е време да си вземеш нов. Закупуването на матрак е сериозно решение! Инвестирай в матрак, който не само ще поддържа тялото ти, но също така ще предотврати трансфера на движение и ще насърчи циркулацията на въздух. Винаги е добре да тестваш няколко различни матрака, за да намериш идеалното усещане за теб. Също така не забравяй да се грижиш за матрака си, като се увериш, че има адекватна рамка за леглото, и като спазваш всички инструкции за грижа, включени в гаранцията.

 

Въпрос: Не мога ли да наваксам със спането през уикенда?

 

Отговор: За съжаление, наваксването на сън е едно от най-лошите неща, които можеш да направишза твоя организъм. От физиологична гледна точка, доспиването (или удължаването на времето за спане повече от 1 час от нормалното време за събуждане) главно ти казва, че твоят мозък се е преместил в нова часова зона. Най-добрият начин да компенсираш изгубения сън е да поддържаш редовния си режим на сън и да подремнеш следобед, за да си възвърнеш загубената почивка.

 

 

Въпрос: Когато се събудя през нощта, как да заспя отново?

 

Отговор: Събуждането от сън всъщност се случва доста често. Събуждането приблизително 1-3 пъти на нощ не трябва да бъде причина за безпокойство и често е причинено от прекалено много течности, консумирани непосредствено преди лягане. Когато се събудиш, просто използвай банята, или стани от леглото. Поддържай осветлението слабо и се върни отново в леглото, когато се почувстваш уморена.

 

Въпрос: Защо имаме сънища и кошмари?

 

Отговор: До колкото е известно, голяма част от сънуването се случва по време на БДО (бързо движение на очите) съня. Макар да не сме сигурни за причината за сънуването, преобладаващата "наука" за сънищата е забавна област, разглеждана от медицината. Най-просто казано, ние насърчаваме забавлението със сънищата. Някои твърдят, че сънищата са пророчески, докато други смятат, че те нямат никакъв смисъл. Тълкувайте сънищата си, както смятате за подходящо!

Назад към всички статии