ТОП ОФЕРТА | матрак AIR BALANCE FLEX -70%
дни
:
часа
:
мин.
:
сек.
ПОРЪЧАЙ ТУК на цена от 213,60 лв

КАКЪВ МАТРАК ЗА ДЕТСКО ЛЕГЛО ДА ИЗБЕРЕМ?

17/05/2024 Всички, Други
КАКЪВ МАТРАК ЗА ДЕТСКО ЛЕГЛО ДА ИЗБЕРЕМ?

В днешната публикация, ние от ТЕД, ви предлагаме няколко полезни напътствия, които ще ви помогнат да се справите безпроблемно с това предизвикателство.

 

Как да изберем матрак за детско легло

През първите няколко години от растежа, от 4 до 12-годишна възраст, децата имат най-голяма нужда от качествен и необезпокояван сън върху удобен матрак. Именно тогава се оформят мускулната- и костна системи и е нужно малчуганите да имат едновременно удобство и стабилна опора в конкретни зони на тялото. В тази връзка няколко са основните фактора, с които да се съобразите при покупка на спален артикул за детско легло: размери, материали и степен на твърдост.

 

На какъв матрак е добре да спят децата

В детска възраст при мъничетата наблюдаваме бърз растеж на няколко нива. Те се развиват скоростно както психически, така и физически. През нощта мозъкът на детето обединява и обработва информацията, научена през деня, и по това време тялото като цяло – включително костите, хормоните и мозъка – се развиват най-бързо. Затова и ролята на добрия матрак и пълноценния сън са толкова решаващи за тяхното правилно развитие. Най-добрият спален артикул обединява следните характеристики:

 

  • С подходящ размер - стандартните детски матраци са с размери: 60 х 120 и 70 х 140. За да сте убедени в точния размер на продукта, след поставянето му се убедете, че няма никакво пространство между него и рамката на леглото. Така ще избегне опасността от травма при заклещване на краче или ръчичка по време на сън. 
  • Със съобразена твърдост - добре е матракът да бъде с умерена твърдост и гъвкав, за да осигури нужната опора в основните зони. Полиуретановата пяна е с подходящи свойства, тъй като се адаптира оптимално към контурите на тялото и подпомага естествените му движения, без да причинява ефект на “потъване”. За допълнителна стабилност можете да добавите и подматрачна рамка. 
  • С хипоалергичен пълнеж - задължително е да бъде хипоалергенен. Това възпрепятства разпространението на прахови акари и предотвратява възможността за причиняване проблеми на страдащите от алергия малчугани. Мемори пяната е естествено хипоалергенна и следователно - чудесно решение за всяко дете, което е предразположено към алергии и дихателни проблеми.
  • От качествени материали - един от най-предпочитаните материали е полиуретановата пяна заради лекотата и идеалната ѝ адаптация към контурите на тялото. Латексът е също популярен избор, тъй като осигурява оптимална вентилация и защита от акари и бактерии. Естествените материали като кокосови влакна и алое вера са също сред фаворитите, тъй като осигуряват добра циркулация на въздуха, и предотвратяват развитието на влага и микроорганизми.
  • С добавен протектор и сменяем калъф - на тази възраст при дечицата все още са възможни инцидентни ситуации през нощта. Затова, за да им осигурите допълнително спокойствие и по-добра хигиена, ви препоръчваме да си набавите протектор и сменяем калъф. По отношение на материята на калъфа, желателно е да бъде от хипоалергичен и деликатен на допир материал - например органичен памук.

 

 

Колко често да подменяме матраците за детското легло

Най-разумно е, когато избирате артикул за детско легло, той да бъде двулицев. От една страна - с времето предпочитанията на детето за твърдостта на матрака могат да се променят. От друга страна - това ще ви позволи да го обръщате често и така да го предпазите от деформации и бързо износване. Все пак е необходимо да знаете кога е време да се сбогувате със старото - и да приветствате новото удобно допълнение към детското легло. Средният срок на експлоатация е в рамките на 7 до 10 години и ако те са отминали, може би е време за ново попълнение в детската стая.

Ако е настъпил моментът да потърсите нов матрак за детско легло, разгледайте нашата страхотна селекция, за да сте сигурни, че вашите малки съкровища ще получат възможно най-добрия продукт, създаден с персонална грижа за техния сън.

Назад към всички статии