Събитието "СЕДМИЦА НА СЪНЯ" се проведе между 15-18 март в гр.Пловдив

23/03/2023
Събитието "СЕДМИЦА НА СЪНЯ" се проведе между 15-18 март в гр.Пловдив

По случай Световния ден на съня производителя на матраци TED BED беше домакин на събитието „Седмица на съня“ и в рамките на 4 дни посрещна стотици гости в културен център „Бизнесът за Пловдив“, къща “Иван Черноземски” в Стария град.

 

Къщата, която отвори врати за нас е една от най- красивите възрожденски къщи в Стария град и е паметник на културата от местно значение. 

 

В програмата бяха представени лекции на интересни теми от специалисти по съня от специализирана лаборатория за изследване на съня Somnolog към Медицински университет Пловдив, Медицински център по неврология и неврорехабилитация Alexiev & son, София и Медицински център по белодробни болести и медицина на съня Inspiro, София.

 

Благодарение на внимателния подбор на лекари: патофизиолог, сомнолог, ортопед и травматолог, консултант по детския сън, невролог, специалист по респираторна медицина и медицина на съня, се представиха различни гледни точки и факти и се обясни взаимовръзката между ежедневните ни навици, цялостното здравословно състояние на човек и добрия сън.

 

Изказваме своите най-искрени благодарности към доц. д-р K. Терзийски, д-р Я. Янакиев, д-р Елена Чапалова, д-р А. Драганова, д-р Т. Георгиев, Деница Митрева, доц. д-р Милена Миланова, д-р Филип Алексиев, д-р Петър Чипев и Марта Джамбазова. Бяха наистина страхотни няколко дни, в които всички ние се забавлявахме много, но и научихме много.

 

Увлечени от презентациите, както ние така и посетителите на събитието се запознахме в дълбочина със спецификите по време на сън, получихме много полезни съвети, свързани с йога практики, чай, арома терапия преди лягане и получихме отговори на въпросите си.

 

През цялата седмица жителите на Пловдив имаха удоволствието да се разходят из плащад Централен, където ги очакваше кратка тур из откритата изложба на TED, акцентираща върху отново върху Седмицата на съня.

 

Обещаваме събитието да е първото от поредица от много интересни прояви, целящи да запознаят хората с важността на почивката през нощта за всички останали аспекти от живота. Добрият сън е определящ за производителността през деня, за красотата, за метаболизма, за спортните постижения, за менталното здраве.

 

Благодарим на всички гости, които дойдоха и се надяваме да ви било интересно и полезно, да сте си тръгнали удовлетворени и малко по-усмихнати. Ще Ви очакваме отново!

 

А ако сте пропуснали „Седмица на съня“, може да гледате запис от всички лекции и практики в официалния YouTube канал на TED BED, както и да задавате въпросите си към специалистите по съня на адрес: [email protected].

 

TED: В хармония с теб!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Назад към всички статии