СЕРТИФИКАТИ И КАЧЕСТВОТО НА МАТРАЦИТЕ

25/08/2023 Всички, Корпоративни новини, Други
СЕРТИФИКАТИ И КАЧЕСТВОТО НА МАТРАЦИТЕ

В днешно време глобалната икономика става свидетел на една интересна тенденция – за първи път в своята история на развитие, човечеството се опитва да забави темпа на потребление. Това е естествен процес след наблюдаваната свръх консумация от така наречените „разглезени“ западни държави. Залети от предлагането голямо разнообразие от продукти на все по-ниски цени -  в резултат на жестока конкуренция сред азиатските производители, стоките се превърнаха в така наречените „еднодневки“. Разбира се, това води след себе си огромни последици за околната среда. Зелената вълна не закъсня и набира все по-голяма сила, защото е ясно, че ресурсите на нашата планета са ограничени.

 

"Ново течение"

 

В тази нова ситуация, компаниите, включително и ние, бързо реагирахме на това „ново течение“ - щадящи производствени практики и добре познатото старо – високо качество на продукта, което да гарантира дълъг експлоатационен живот и от там по-устойчиво потребление. Това е и причината да наблюдаваме все по-голямото популяризиране на различни международни сертифициращи стандарти. Те стават част от нашето ежедневие и потребителят често се насочва към тях при избора на определен продукт. Замислете се само колко често днешните рекламни клипове завършват не с конкретна ценова оферта, а с посочването на определен международен сертификат, на които отговаря даденият продукт.

В матрачната индустрия тези сертификати имат особена тежест, защото освен дълъг живот и комфорт, един матрак трябва да е и с добра ортопедична опора за правилна поддръжка на гръбнака – тоест един почти медицински продукт. Освен това, поради спецификата на ползване, той трябва да е направен от безвредни към човешкото тяло материали – все пак прекарваме една трета от нашия живот върху матрак докато спим.

 

ТЕД Сертификати

 

 

Като водещ производител на матраци, ние показваме добри практики в тази област, сертифицирайки продуктите си в международни лаборатории вече повече от десетилетия.

 

TÜV Rheinland

Изпитване по международния стандарт DIN EN 1957 за качество, издръжливост и контролирано производство. Там се тества качеството на стоки и услуги от най-различен произход, e вече добре позната и на българския пазар. А най-продаваните продукти с марка ТЕД могат да се похвалят с максимален резултат за качество от тази независима лаборатория, както и сертификат за ортопедични медицински продукти от българската Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ).

STANDARD 100 от OEKO-TEX® 

Независима система за изпитване и сертифициране на суровини, полуфабрикати и готови текстилни продукти, гарантираща че те не съдържат опасни и вредни вещества за здравето на човека.

CertiPUR

Сертификация на полиуретановата пяна по отношение на
здраве и безвредност, за да гарантираме безопасността, както към
потребителя, така и към околната среда.

Златният медал QUDAL

Все пак доволният клиент си остава най-добрата реклама за който и да е продукт. В тази връзка все по-често чуваме за „медал за най-добро качество“ сред потребителите. С точно такъв медал тази година може да похвалим и ние: най-високо качество за категория матраци на българския пазар от международна организация за проучване на продукти ICERTIAS.

Златният медал е голямо признание, защото е присъден от българските потребители, които са оценили най-високо качеството на продуктите. Отличието показва това, което е важно за потребителите днес: качество, стойност и надеждност.

Такова отличие доказва, че всичките усилия в посока качество и комфорт са възнаградени и работещи за все по-голямото разрастване на бранда ни.

 

ТЕД Членства

 

ISPA

От 2020 ТЕД е официален член на International Sleep Products Association – най-голямата организация, базирана в САЩ, обединяваща производителите на матраци в цял свят.

EBIA 

Официален член на European Bedding Industries’ Association, обединяваща производителите на матраци и легла в Европа.

БКДМ 

Член на Българската Браншова Камара на Дървообработващата и Мебелната Промишленост.

Назад към всички статии