КАК ДВОЙКИТЕ ВЗАИМНО ВЛИЯЯТ НА СЪНЯ СИ

13/06/2017 Всички, Други
КАК ДВОЙКИТЕ ВЗАИМНО ВЛИЯЯТ НА СЪНЯ СИ

В усилията си да създадем още по-комфортен сън през нощта, ние трябва да изучим връзката между нашите продукти, хората, които ги ползват и заобикалящата среда в къщата, защото това е нещо, върху което можем да повлияем чрез дизайн и конструкция.

 

 

Ние сме в едно безкрайно търсене, с цел да създадем още по-удобно преживяване по време на сън за нашите клиенти. И знаеш ли какво знаем със сигурност за повечето двойки? През нощта често се случва един от партньорите да дърпа чаршафите към себе си. Ние се замислихме как можем да помогнем на тези дами и господа да разрешат нощния си дебат. Разгледахме различни проучвания, които измерват как температурата и влажността влияят на съня на хората. Това, което открихме, показва колко активни сме през нощта.Изследвания показват, че всеки човек до известна степен спи в микроклимат, който е уникален за него. Как се извършва проучването? Чрез инсталиране на индивидуални сензори за сън. Събират се данни за една седмица, за това как са спали участниците в проучването, а след това събраната информация се анализира и се търсят сходства.

 

Първо се разглежда температурата. Въпреки че при една от двойките жената е сигурна, че нейният партньор е по-топъл, докато спи,при теста не е открита значителна разлика в температурата между двамата. През повечето време мъжът е съвсем малко по-топъл от жената. Температурата на въздуха, заобикаляща мъжа, е била средно 34 градуса. На жената - 33 градуса. Незначителна разлика.Въпреки това нивата на влажност във въздуха около мъжа са доста различни. Докато температурата е с разлика от няколко градуса, мъжът е отделил много повече влага, въпреки че и двамата са били с подобни пижами. Относителната влажност около него е била средно 57%, в сравнение с жената - 46%. Неговата влажност се колебае значително през цялата нощ. Стандартното отклонение на мъжа е +/- 10% през нощта. На жената - +/- 3%. Трудно е да се повярва, че спят в едно и също легло.Двамата партньори определено са си повлияли един на друг. Разглеждайки данните по-сериозно, се забелязват значителни ръстове и спадове в съня на всеки от тях, които изглежда са пряко свързани с другия. Ето го заветния пример – когато мъжът е издърпва чаршафите през нощта и средата около него е станала по-влажна, жената не е била завита, следователно нейната среда е станала по-малко влажна.

 

 

Жената е останала супер изненадана от данните. В момента, в който са й споделили информацията, тя е възкликва: "Ехаа!!!". Тя вече има окончателно и убедително доказателство, че партньорът й дърпа чаршафите, и че това оказва влияние върху съня й.

 

За нас, специалистите от TED, тази информация е много важна и на база на тези и много други проучвания, ние следим за комфорта в продуктите, които произвеждаме и предлагаме. Много спални комплекти са прекалено дебели и тежки, затова нашите чаршафи поддържат естествения въздушен поток. Възглавниците TED помагат на главата да остане естествено охладена през нощта, а нашите матраци са направени по начин, който гарантира, че не задържат топлината под тялото. Всеки продукт, който създаваме, е замислен, с цел максимум удобство и комфорт. Ето защо искаме TED да бъде в хармония с теб.

Назад към всички статии