ТОП ОФЕРТА | -70% МАТРАК AIR BALANCE SPRING
дни
:
часа
:
мин.
:
сек.
ПОРЪЧАЙ ТУК НА ЦЕНА ОТ 221,10 лв

КАКЪВ Е ТВОЯТ НАЧИН НА СПАНЕ И ОТ КАКВО ИМАШ НУЖДА

13/03/2018
КАКЪВ Е ТВОЯТ НАЧИН НА СПАНЕ И ОТ КАКВО ИМАШ НУЖДА

Нашето поведение при събуждане се класифицира по различни начини. Както можем да бъдем екстровертни, или интровертни личности, по подобен начин се определя и нашето поведение по време на сън. Обикновено различаваме позициите на странични, по корем и по гръб.

 

 

Настрани

 

Хората, които обичат да спят на една страна (въпреки че те се движат често през нощта, както и всички ние!), обикновено предпочитат да заспят настрани, и прекарват по-голямата част от съня си в тази позиция.

 

Според проучване, най-често срещаният тип "спяща позиция" е на една страна като "ембрион", а около 40% от анкетираните са избрали този отговор.

 

По корем

 

Хората, които предпочитат да спят по корем, най-често заспиват така и прекарват по-голямата част от времето си, спейки в тази позиция.

 

 

По гръб

 

Има хора, които се въртят от една позиция в друга, но предпочитат да останат по гръб през по-голямата част от нощта.

 

Има малки особености и различия за всяка позиция на спане в рамките на тези широки класификации. Например, някои от спящите по гръб спят с ръце настрани (често наричани "спящи войници"), докато други спят със скръстени ръце (често наричани "молещи се").

 

Въпреки че няма "най-добра" позиция за сън, за тези, които страдат от болки в гърба, е препоръчително да се възползват от преминаването към позиция по гръб (ако вече не спят по този начин). Въпреки това, тези начини на спане могат да ти помогнат при избора на подходящи възглавници и матрак, за да поддържат тялото ти и твоята уникална позиция през нощта. Например, матракът Adry Cool включва перфектно съчетание на технологиите I-Springs Super Comfort и AirFlex и Memo Cool пяна с капки от Cool gel за хладен комфорт и възстановяващ сън. Изпробването на много различни опции винаги е най-добрият подход за намиране на правилното решение, но започването с надеждна марка като TED #вхармониястеб е чудесен начин да се ограничи търсенето.

 

Какво означава всичко това, когато става въпрос за избор на матрак? За щастие, TED #вхармониястеб разполага с богато портфолио от различен тип матраци, както и специалисти, които ще ти помогнат при избора, според позицията на спане и твоите предпочитанията за по-мек, или по-твърд матрак. Винаги е добре да посетиш нашите магазини и да изпробваш различни матраци лично. Намери магазин близо до теб, легни в позицията си на спане, и изпробвай твърдостта, за да си сигурна, че отговаря на уникалните ти нужди и предпочитания.

Назад към всички статии