ЗАЩО ДА ПОЗВОЛИШ НА КУЧЕТО СИ ДА СПИ В ЛЕГЛОТО ТИ

22/03/2017 Всички, Други
ЗАЩО ДА ПОЗВОЛИШ НА КУЧЕТО СИ ДА СПИ В ЛЕГЛОТО ТИ

Повечето притежатели на кучета позволяват на любимците си да се качват и дори да спят в леглото им, въпреки че много от тях не искат да си го признаят. Ние от TED имаме няколко добри причини, според които споделянето на твоето собствено легло с кучето ти си е даже предимство. В края на краищата, кучето си остава най-добрия приятел на човека. Така че, ако търсиш идеалното извинение, за да позволиш на твоето куче да спи в леглото ти всяка вечер, хвърли един поглед на този кратък, но целият изпоцапан с лапи списък!

 

1. Кучетата намалят чувството за безпокойство и тревожност

 

Кучетата са известни с това, че намаляват нервността и помагат на хора с тежки тревожни разстройства. Най-малкото, грижата за кучето кара собственикa да излиза навън и да живее пълноценно живота си, но също така създава спокойствие през деня и вечерта. Ако позволиш на кучето си да спи в леглото ти, това може да ти помогне да спиш по-добре и да се чувстваш по-спокойна.

 

 

2. Кучетата ни карат да се чувстваме защитени

 

Една от основните причини повечето хора си вземат куче, на първо място е, че започват да се чувстват по-сигурни. Независимо дали ще си вземеш обучено куче за лична защита или куче, което ще те предупреждава за опасност като лае, няма значение. Всичко, от което се нуждаеш, за да се чувстваш в безопасност, е кучето да спи при теб. Това да чувстваш по-малко страх, със сигурност ще подобри съня ти през нощта.

 

3. Кучетата го обожават!

 

Нека си го кажем, кучетата много обичат да бъдат глезени. Те са винаги позитивно настроени, така че ако им се даде възможност да спят в леглото, ще го направят, защото много им харесва. Това ги кара да се чувстват също толкова спокойни и в безопасност, колкото и нас- хората.

 

4. Кучетата дават топлина и уют

 

Одеялата и възглавниците са топли и уютни, но те изобщо не могат да се сравнят с топлината, която може да ти даде едно куче и неговата мека козина. Много собственици признават, че пускат кучетата да спят в леглото, защото ги топлят през нощта. Дори и малко кученце може да те накара да се почувстваш много по-удобно.

 

 

5. Кучетата помагат при депресия

 

По същия начин, както облекчават чувството за тревожност, така е доказано, че кучетата намаляват симптомите на депресия при хората. Кучето предлага безусловна любов, а това, че имаме ние домашен любимец, за който да се грижим, ни кара да се чувстваме по-добре. Според много специалисти, кучетата дори намалят високото кръвно налягане. Независимо дали търсиш облекчение при по-дълбока депресия или просто се опитваш да предотвратиш всякакви негативни емоции, общуването и почивката с кучето вечер е чудесно решение.

 

6. Кучетата помагат при безсъниe

 

Безсънието може да бъде много сериозен проблем и дори може да доведе до хронични здравословни проблеми, като затлъстяване и диабет, ако не се лекува правилно. Но както вече споменахме, да оставиш кучето да спи до теб, е добре за психическото ти здраве, така че ако основната причина за твоето безсъние са притеснения или тревожност, можеш да се справиш с тези симптоми, като просто позволиш на косматия си приятел да се качи на леглото.

Назад към всички статии