СТАЖ В TED: ЕЛЕНА МАРКОВА

04/09/2020 Всички, HR блог
СТАЖ В TED: ЕЛЕНА МАРКОВА

 

Разкажи ни за себе си…

 

Казвам се Елена Маркова, на 21 години съм и съм от Пловдив. Следвам две специалности в Американския университет в Благоевград - Бизнес администрация и Икономика. Тъй като специализирам първата си специалност в сферата на Маркетинга, търсeх стаж в тази насока и позицията, която предлагаше TED ме заинтригува. Като стажант в отдел Маркетинг ми бяха възложени задачи, свързани с вече наученото от мен в университета. Работата ми включваше предимно проучване на конкуренция, следене на вътрешен и външен пазар, подпомагане изготвянето на продуктови и имиджови презентации, поддържане на английската версия на официалния сайт на TED и подбрандовете му, проследяване и проучване на търговски мрежи и фирмени магазини.

 

Защо кандидатства в TED?

 

Търсех стажантски програми в сферата на Маркетинга. Разбрах от сайта на ТED за стажантска програма в отдел Маркетинг. TED е голяма компания, един от най-познатите брандове на българския пазар, което беше една от главните причини да избера да кандидатствам тук. Също така съм чувала единствено позитивни мнения от познати, които работят в TED, което също беше доста голям фактор при избора ми на стажантска програма.

 

Кои задачи те вдъхновиха?

 

Задачата, която най-много ме вдъхнови, беше присъствието ми на организирането и снимането на продуктов клип. Досега не бях участвала в подобно събитие и не бях запозната с процесите и подготовката, които изисква то. Прекарвайки цял ден на снимачната площадка, научих доста специфики за продуктите и като цяло за организацията на подобен вид дейност

 

С какви предизивикателства се срещна?

 

Най-голямото предизвикателство за мен беше терминологията, асоциирана с продуктите в тази сфера. Беше ми трудно да се науча кои термини в какъв контекст се използват, но с времето и помощта на колегите ми успях да свикна със спецификите и да ги използвам коректно.

 

Какво научи по време на стажа?

 

По време на стажа си в TED получих много полезни умения, които със сигурност ще използвам в академичното си обучение и в кариерното си развитие. Развих аналитичното си мислене, научих се да провеждам по-качествени и ефективни маркетингови проучвания и да организирам времето и задачите си. Но най-важното умение, което ще взема със себе си, е работата в екип. Благодарение на страхотния ми екип успях да премина през първоначалните притеснения и трудности и много бързо се адаптирах и към работата, и към работната среда.

 

За теб стажантската програма в TED е…

 

… Eдно страхотно начало на кариерното ми развитие в тази посока и възможност за по-нататъшно реализиране.

 

Би ли препоръчала стажантската програма в TED?

 

Да, бих препоръчала стажантската програма в TED на всеки, който се интересува от Маркетинг и иска да работи в спокойна, приятелска и мотивираща атмосфера с отзивчиви и амбициозни колеги.

Назад към всички статии