РАНО ПИЛЕ, РАНО ПЕЕ - 10 СЪВЕТА КАК ДА СТАВАШ РАНО

07/03/2017 Всички, Други
 РАНО ПИЛЕ, РАНО ПЕЕ - 10 СЪВЕТА КАК ДА СТАВАШ РАНО

Ако по някаква случайност си нощна птица, радвай се - ти също може да се будиш ведра и наспала се, като ставаш рано. Ето как това може да се случи:

 

1. Открадни час от деня си

 

Ако искаш да се събуждаш по-рано всеки ден, забрави вечерните задължения и си легни по-рано. Знаем какво си мислиш: Как ще успея да се справя с всичко? Ние обикновено надценяваме колко достъпно време имаме и постоянно се нагърбваме с проекти и задачи, на които не можем да смогнем. Със сигурност има поне един час вечерно време, който отделяш за почивка и разтоварване, така че по-добре кажи НЕ на нещата, които нарушават това ценно време. Извинявайте, късни предавания и сериали.

 

2. Яж повече протеин

 

 

Сигурно си чувала, че закуската е най-важното ядене за деня. Така че, ако се опитваш да направиш сутрините по-поносими, само с чаша кафе и дъвка, няма да успееш. След като сме спали цяла нощ, нашият метаболизъм и кръвната захар са в най-ниското си ниво, следователно имаме нужда от здравословна закуска, която да ни даде енергия. Една закуска за шампиони включва протеини, плодове или зеленчуци, и пълнозърнести продукти (например, кисело мляко с пресни боровинки, мюсли и семена от чия). А ако си като ходещо зомби без сутрешната доза кафе, добави прясно мляко или соево мляко, което ще добави калций и протеини в сутрешната ти напитка.

 

3. Награди се

 

Да! Ти успя! Не изключи алармата и не остана под завивките още час! Възползвай се от допълнително време, което си си дала и направи нещо хубаво за себе си. Прочети любимия си вестник или блог, чуй сутрешните новини, пробвай сутрешна гимнастика, или медитирай. Дори времето за допълнителна чаша кафе, или това, че няма да се налага да бързаш като луда е награда. Избери нещо, което означава много за теб. По-нататък, ще забележиш, че се чувстваш по-добре, като си даваш време и имаш добър старт за деня.

 

4. Окуражавай се

 

 

Не забравяй, че не е нужно да искаш да станеш, просто трябва да го направиш. Запитай се, какво е това, което ти се прави днес, а не това, което трябва да направиш.

 

5. Раздвижи се

 

Упражненията рано сутрин помагат да се стимулира сутрешната енергия, тъй като след упражнения се повишава телесната температура и нивото на адреналин в продължение на няколко часа. Трябва ли ти допълнителен стимул? Изследванията показват, че движението преди закуска изгаря повече калории и води до повече загуба на тегло, отколкото упражненията след закуска.

 

6. Направи си косата преди лягане

 

За да спестиш време сутрин, измий си косата предишната вечер и си направи не много стегната плитка. Сутринта само я изсуши набързо и я стилизирай със спрей за повече обем. За да не се наелектризира, сложи малко балсам или използвай гребен, натопен в студена вода.

 

7. … или сплети косата си сутринта.

 

Как се познава, че не си рано пиле? По косата. Но дали си ранобудна или все още се опитваш да бъдеш, плитката прикрива всички възможни проблеми. А най-хубавото е, че няма грешен начин на плетене, всички стилове вършат работа. Ако косата ти е твърде къса за плитки, използвай аксесоари като лента за глава.

 

8. Промени навиците си за гримиране

 

 

Поддържай лицето си чисто и свежо, като същевременно намаляваш минутите за подготовка сутрин с тези съвети:

 

- Крем ружа и сенките за очи са чудесни за бързо нанасяне с върховете на пръстите. Не само ще ти спести време, но също така ще даде на кожата приятно сияние.

 

- Сложи молив само на горния клепач и нанеси спирала само на горните мигли за по-естествено излъчване.

 

9. Пусни светлината да влезе

 

 

Ярката светлина от прозореца сутрин, може би е най-мощното нещо, което да накара тялото ти да се събуди сутрин. Мозъкът ни е чувствителен към светлина и температура, което обяснява защо не спим добре след определено време сутринта, дори да сме имали най-тежкия ден и да сме си легнали късно. Постави леглото си пред големи прозорци без пердета, така че слънцето да те събуди сутринта.

 

10. Изключи всичко

 

Намали радиото и телевизора вечер, за да се създаде атмосфера, която да те пренася в сънен режим. Това ще ти помогне да забавиш процесите вечер и да се подготвиш психически за сън. Това ще бъде трудно да се направи, ако в 21:00 часа домът ти е също толкова шумен и светъл, както е в 16:00 часа.

 

 

Назад към всички статии