КАК ДА ПОЧИСТИШ МАТРАКА СИ?

17/02/2017 Всички, Други
КАК ДА ПОЧИСТИШ МАТРАКА СИ?

Хубаво е да знаеш как се чисти матрак, имайки предвид мръсотията, която се натрупва по тази мека повърхност, на която, замисли се, прекарваш много време.

 

По матрака може да има прах, акари и други микроби, а дори може да се развие мухъл и плесен. Ако човек не се къпе преди лягане всяка вечер, матракът може да натрупва мръсотия, масла и химикали от различни тоалетни принадлежности, даже и полен.

 

Просто следвай това ръководство, за да ще научиш как да почистваш матрака си и ако изпълняваш указанията, единственото нещо, което ще може да те държи будна нощем, са задачите, които си планирала за следващия ден.

 

Преди да започнеш почистването на своя матрак, свали чаршафите. Изпери и изсуши топ матрака, а след това чаршафите и най-накрая завивките и покривалото за легло. Първо провери производствените етикети и пери на максималната позволена температура, тъй като топлината ще убие акарите в спалното бельо. Докато пералнята върши своята работа, ти обърни внимание на матрака

 

1. Прахосмукачка

 

Малката приставка за тапицерия на прахосмукачката е твоят най-добър съюзник в почистването на матраци. Започни от горната част на матрака и продължи надолу, след това мини и страничните части по същия начин. Не се тревожи за другата страна на матрака още, ще стигнем и до нея.

 

2. Ароматизиране

 

Въпреки, че ние обикновено не забелязваме нашите собствени телесни миризми, с течение на времето матракът попива потта, и при натрупването с времето води до лесно осезаем неприятен аромат. За да се отървеш от този проблем, поръси матрака добре със сода за хляб и внимателно я втрий с четка, така че да попие в тъканта на матрака, където се събира миризмата. Остави содата в продължение на 10 минути и след това...

 

3. Използвай прахосмукачката отново

 

Използвайки содата за почистване на матрака, това помага да се извлече влагата и мазните частици в горните му слоеве. Използвай прахосмукачката, за да издърпаш тази влага навън, заедно с причинителите на миризмата.

 

4. Премахни петната

 

При матраците обикновено се срещат няколко вида петна: храна, кафе и телесни течности. Въпреки че е най-добре петната да се третират веднага, понякога сънят е по-важен. И все пак е хубаво да решите проблема с петната рано или късно. TED има решение за теб! Почистващият препарат за матраци и легла TEDHOMEStainRemover ще ти помогне да премахнеш и най-сериозните петна по твоя матрак. Ефективната формула на препарата позволява да се ползва без изплакване – изключително преимущество за матраци с несваляеми калъфи, а също и за легла. Дори и упоритите петна от кафе лесно изчезват само с напръскване и разтъркване със суха кърпа. Препаратът е предназначен и за машинно пране, като петната се обработват предварително. Можеш да откриеш препарата тук

 

5. Обърни матрака и повтори стъпки 1-4

 

Препоръчително е матраците да се въртят и обръщат ежеседмично през първите три месеца след закупуване, след това веднъж на три месеца. Ако твоят матрак все пак не позволява да се обръща, все пак можеш да го завърташ всеки сезон.

 

Докато все още имаш материалите под ръка, повтори процеса на почистване по-горе, след като обърнеш матрака.

 

 

Назад към всички статии