9 ИЗВИНЕНИЯ ДА СИ ОСТАНЕШ ВКЪЩИ ПЕТЪК ВЕЧЕР

16/03/2017 Всички, Други
9 ИЗВИНЕНИЯ ДА СИ ОСТАНЕШ ВКЪЩИ ПЕТЪК ВЕЧЕР

Разбира се, като всеки нормален човек, и ти имаш много приятели, социална личност си, а може би дори звездата на компанията. Но дори и най-емблематичните хора от нашето разчупено поколение се нуждаят от почивка от време на време. В края на цяла една работна седмица в офиса, със сигурност си си спечелила правото да не бъдеш толкова социална в петък вечер. Твоите приятели могат да се опитат да те убеждават, но ти много добре знаеш, че понякога най-доброто парти е у дома в леглото.

 

Даваме ти 9 извинения, които можеш да използваш пред твоите приятели, когато просто искаш да се спасиш без основателна причина:

 

1. "Просто не ми се излиза довечера."

 

Честността е най-доброто решение понякога! Ако смяташ, че приятелите ти ще оценят истината и ще те разберат, просто бъди директна с тях. Ако пък не, не се притеснявай, все пак има още осем извинения за теб.

 

 

2. "Ох, наистина не се чувствам добре."

 

Класическото извинение, че си болна, винаги минава. Излъжи ги като не влизаш в детайли, кажи просто че си хванала някакъв вирус и не можеш да станеш от леглото. Професионален съвет: Леко кашляне по телефона създава повече достоверност.

 

3. "Това ми е вечерта за медитация."

 

Отдадеността ти към твоето лично духовно благополучие и умствена яснота, със сигурност ще впечатли всеки. И докато те танцуват в клуба и се забавляват на миксирането на някой известен, или защо не и малко известен, диджей, ти всъщност можеш наистина да пробваш да медитираш. Провери в YouTube за популярни обучителни видеа по тази тема или си изтегли приложението Headspace.

 

4. "Трябва да работя по романа, който пиша в момента."

 

Писателка ли си? Не? Сега е момента да започнеш! Изненадай приятелите си с дисциплината, с която подхождаш към своите артистични наклонности. Можеш дори наистина да се пробваш да пишеш. Ако ти е интересно, прегледай класиката “За писането: мемоари на занаята” на Стивън Кинг, или “Да пишеш” на Маргьорит Дюрас – оттам можеш да почерпиш много вдъхновение, а защо не дори да се влюбиш в писането.

 

5. "Ще правя йога".

 

Твоите приятели не трябва непременно да знаят, че практикуваш йога в леглото, нали? Ако си ходила на йога преди, сигурно си запомнила основните асани, ако пък не, в YouTube има много видеа за начинаещи, които можеш да си правиш на твоето уютно легло от TED. Ще станеш по-гъвкава и ще можеш да релаксираш точно преди сън.

 

6. "Книгите ме зоват."

 

В днешно време четенето бива лесно засенчено от Netflix и HBO GO. Припомни си добрите стари времена и седни да почетеш. Заобиколи се с възглавници и препрочети любимите ти книги или потърси нови, които може да са ти интересни. В краен случай може и списание.

 

 

7. "Трябва да гледам любимото ми предаване, преди да кажат какво се случва във Facebook."

 

Добре, всички гледат сериали като Game of Thrones или House of Cards. Не е нещо, което ще изненада някого. Но няма нищо по-лошо от това някой да напише в социалните медии какво се случва в последния епизод, а ти още да не си го гледала. Не си го причинявай.

 

8. "Трябва да се обадя на баба ми."

 

Наистина трябва да й се обадиш между другото, нали знаеш.

 

9. "Бюджетът е малко стегнат в момента."

 

Кой не може да разбере желанието да си събереш пари за следващата ваканция в чужбина? Сещаш ли се за нещо, което спестява повече пари от спането? Май знаеш отговора.

Назад към всички статии