20 ИДЕИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ В ГОРЕЩИТЕ ЛЕТНИ НОЩИ, ЧАСТ I

ВСИЧКИ, ДРУГИ |
20 ИДЕИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ В ГОРЕЩИТЕ ЛЕТНИ НОЩИ, ЧАСТ I

Всички сме били там: въртиш се в леглото, бориш се, защото си залепен за чаршафите. Ужасно е. Има малко по-лоши неща от това да спиш в гореща влажна стая.

 

Очевидното решение за хладен, спокоен и дълбок сън е климатикът. Приятният прилив на хладен въздух може да поддържа спалнята с идеалната температура за сън - между 16 и 20 градусa.

 

Но климатикът използва тонове енергия и увеличава месечната ти сметка за електричество. Няколко бързи съвета могат да означават разликата между безкрайни безсънни нощи в сауна и качествения блажен сън. Представяме ти няколко изпитани стратегии, за да се охладиш в тези горещи летни нощи.

 

1. Избери памук

 

Запази сатена, коприната или полиестера за по-хладни нощи. Спалното бельо в светъл цвят, изработено от лек памук (египетски или друг), е дишащо и отлично за насърчаване на вентилацията и въздушния поток.

 

В жегата памучните чаршафи ще ти помогнат да заспиш по-бързо. И според изследванията те ще те успокоят в най-дълбокия, възстановителен етап на съня по-добре от по-обемните тъкани като вълната.

 

2. Усети прохладата от фризера

 

Остави чаршафите си в хладилника или фризера за няколко минути преди лягане. Първо ги постави в найлонова торбичка (освен ако замразената пица не е твоята любима ароматерапия). Имай предвид, че това няма да ти държи хладно цяла нощ, но ще ти осигури кратка почивка от топлината и влажността.

 

3. Купи си термофор (грейка)

 

Ето един съвет за през цялата година, който ще намали разходите ти за ток: Купи си термофор. През зимата го напълни с вряла вода за топли крачета. През лятото го остави във фризера, за да си създадеш удобен пакет с лед за под завивките.

 

4. Бъди креативна

 

Ако си си мислила, че вентилаторите са само за духане на горещ въздух наоколо, помисли отново! Постави вентилатора да сочи през прозореца, така че да изтласква горещия въздух навън. Регулирай настройките на вентилатора на тавана, така че остриетата да се движат обратно на часовниковата стрелка, и да издърпва горещия въздух нагоре и навън, вместо просто да го върти из стаята.

 

5. Спи като египтянка

 

 „Египетският метод“ включва навлажняване на чаршаф или кърпа в прохладна вода и използване му като одеяло. Постави суха кърпа под тялото си, за да не намокриш матрака.

 

 

6. Освободи се

 

По-малкото определено е повече, когато става въпрос за пижама през лятото. Избери свободна, мека памучна тениска с шорти или бельо.

 

Да бъдеш чисто гола, когато е горещо, е изненадващо противоречиво. Някои хора смятат, че това им помага да се охлаждат. Други твърдят, че да си гола означава, че потта остава по тялото, вместо да бъде поета от тъканта.

 

7. Направи го по стария начин

 

Спомняш ли си когато хладилниците бяха кутии за лед, които съдържаха действителни блокове лед? Вероятно не. Този готин трик обаче е направо от ледената епоха.

 

Направи си сама климатик, като поставиш плитка тава или купа, пълна с лед пред вентилатор. Бризът ще поеме от студената вода от ледената повърхност, докато се топи, създавайки охлаждаща атмосфера.

 

8. Завърти въздуха вкъщи

 

Постави вентилатор на прозореца, така че вятърът отвън и вентилаторът да се комбинират, за да се получи охлаждащ напречен бриз. Постави множество вентилатори из стаята, за да направиш въздушния поток още по-бурен.

 

9. Поглезете пулсовите си точки

 

Имаш нужда да се охладиш? Сложи пакети с лед или студени компреси върху пулсовите точки на китките, шията, лактите, слабините и глезените и зад коленете.

 

10. Облечи се леко

 

Правилният ансамбъл за лягане е ключов. Охлаждащите нощни дрехи са направени с влагоустойчиви тъкани като памук и бамбук или високотехнологична синтетика като CoolMax, които предотвратяват прегряването през нощта.

 

11. Освободи вътрешния Тарзан

 

Развълнувана ли си или просто наистина, наистина ти е горещо? Направи си хамак, например. Той виси и влиза въздух отвсякъде, което увеличава въздушния поток.

 

Очаквай втора част на нашата статия с още полезни съвети съвсем скоро!

0 Коментара