10 ПРИЧИНИ ДА ПРЕКАРАТЕ СВЕТИ ВАЛЕНТИН В ЛЕГЛОТО

13/02/2017 Всички, Други
10 ПРИЧИНИ ДА ПРЕКАРАТЕ СВЕТИ ВАЛЕНТИН В ЛЕГЛОТО

Изпратихме старата 2016 година, отпразнувахме именните дни през Януари, а сега наближава и празника на Влюбените! Докато повечето двойки предпочитат да прекарат Свети Валентин използвайки кредитните си карти за подаръци, цветя, шоколадови бонбони, вино, или за резервация в греховно скъп ресторант, ние от TED смятаме, че идеята на празника е съвсем друга. Няма значение с какъв бюджет разполагаш, за да прекараш страхотно с любимия човек. Гушкането в леглото си остава най-добрия начин да отпразнуваш Свети Валентин!

 

Според изследователите, физическият контакт и допирът са толкова мощни, че дори двойки, които се борят със здравословни проблеми, финансова нестабилност и родителски неволи, остават силно влюбени, ако поддържат интимността помежду си. Окситоцинът, хормонът на прегръдката, е виновникът за тази магия, а няма общо с кредитната карта или букета от рози. Колкото повече докосваш, прегръщаш, притискаш и целуваш партньора си, толкова по-свързани и щастливи ще се чувствате.

 

Наистина ли имаш нужда от още причини, за да си легнеш рано този Свети Валентин?

 

Ако отговорът ти на този въпрос е да, ние сме ти подготвили списък с неща, които можеш да правиш заедно с половинката си в спалнята и те не струват цяло състояние.

 

 

1. Започни от сутринта

 

Кой казва, че Свети Валентин започва чак като приключим работа, и когато децата са вече в леглото? Стартирай деня с прости, сладки съобщения, които да напомнят на партньора ти колко много го обичаш. Но това не е всичко. Използвай самозалепващи се листчета и ги залепи на произволни места из дома ви – можеш да направиш и пътека към спалнята...

 

2. Направи спа само за големи

 

 

За разлика от повечето нощи, целта на вашата спалня тази вечер не е да спите. Превърни вашето пространство за сън в успокояващ спа салон, като я аранжираш с ароматизирани свещи и луксозни чаршафи и възглавници. Сигурни сме, че можеш да се справиш с останалото…

 

3. Отвори шампанското!

 

 

Пиенето на прекалено много алкохол преди лягане не е добра идея, защото пречи на добрия сън. Но това все пак е Свети Валентин и ако не се поглезите тази вечер, кога ще го направите? Препоръчваме ти последната глътка да е поне един час преди заспиване. Използвай въображението си, за да измислиш какво да правите, докато се наслаждавате на хубавото шампанско.

 

4. Организирай домашен пикник

 

 

Сложи меко одеяло на пода и нареди любимите храни на партньора си. Можеш да направиш атмосферата по-празнична като украсиш с бели коледни лампички около прозореца. Не се притеснявай, че не е перфектно, така ще бъде по-забавно.

 

5. Поговорете си за големите нещa

 

Прескочете празните приказки и се насладете на една вечер, в която да си споделите вашите надежди, страхове и мечти. Този тип разговор може да влезе в трудна (може би дори емоционална) територия, но опитайте. Според проучвания се твърди, че щастливите двойки имат два пъти повече дълбоки и смислени разговори, отколкото нещастните двойки. Оказва се, че доближаването до мисленето на партньора ти, може да бъде възбуждащо.

 

6. Масажи

 

Всички ние живеем на невероятно бързи темпове и работим до късно. Разтриването на раменете и врата след тежък ден не ти ли звучи чудесно? Хубавото е, че дори не е нужно да си особено добър в правенето на масажи. Всичко, от което се нуждаеш, е ароматно масажно масло, кърпи за покриване леглото, и желание да научиш, какво харесва партньора ти. Идеята тук е докосването - хубавият масаж е бонус.

 

7. Забавлявайте се!

 

Кога за последен път ти и твоят партньор се гъделичкахте? Една добра война с гъделичкане, която не свършва докато някой не извика помощ? Или криене под чаршафите? Само защото сте пораснали не значи, че трябва да е скучно, нали? Заключи вратата и се заеми с това да намериш мястото, което предизвиква най- много гъдел и неконтролируем смях у партньора ти. Предизвикваме те!

 

8. Гледайте филм заедно

 

След шампанското, масажите, и гъделичкането, вече ще сте готови да се сгушите безопасно в прегръдките си. Без значение дали е романтичен филм, филм за паранормални явления или трилър, който те кара да се притискаш по-силно в половинката, време е да се отпуснете в леглото и да релаксирате. Но трябва да те предупредим – някои храни не стават за леглото. Фондю, например. Избери добрите стари пуканки, винаги вършат работа!

 

9. Изгаси светлинитe

 

 

Все пак е вечер - и това означава, че е време за сън. Изключи светлините, дръпни завивките и се гушни с любимия за най-добрия сън в живота си. Заслужаваш го!

 

10.Планирайте следващия Свети Валентин

 

 

Сега, когато знаете колко забавно може да бъде на Деня на влюбените, време е да погледнем по-отблизо твоя матрак. Твоят матрак все още ли е комфортен или е време да го смениш? Избирането на матрак не е лесна работа - не е лесно да намериш този, който е точно за теб. Може би е добра идея да си подариш нов за следващия Свети Валентин! Ние от TED те очакваме в нашите магазини. До скоро!

Назад към всички статии