ТЕД БЕД ЕАД С НАГРАДА ЗА КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ, 2017

30/01/2018 Всички, Събития
ТЕД БЕД ЕАД С НАГРАДА ЗА КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ, 2017

Корпоративната социална отговорност е въпрос на зрялост в съзнанието на големите предприятия и се изразява в грижата, която поемат те за подобряването на определена външна микро- или макросреда. Oсъзнаването, че катализаторите на големи капитали имат и голямо влияние, води със себе си и ангажимента това влияние да бъде добротворно и оставящо ярки следи за следващите поколения.

 

Който дава, получава повече.

 

Желанието, част от печалбата на дружеството да бъде инвестирана в благотворителни каузи, е философия, която изповядват отговорните компании. ТЕД БЕД ЕАД беше отличена като такава, заради множеството си проекти през 2017 свързани с грижата и образованието на деца в неравностойно положение, деца лишени от родителска грижа, ученици и студенти.

 

 

ТЕД БЕД е първата българска фирма заявила дуално обучение със собствено финансиране. Проектът Дуално обучение се осъществява съвместно с Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев", град Пловдив. В рамките на изпълнение на проекта, мениджърски състав от страна на TED#вхармониястеб, участва в обучението и провеждането на стажове. По този начин компанията допринася за развитието на know-how у младите хора, избрали конкретно професионално направление и ги подготвя като бъдещи конкурентноспособни кадри на пазара на труда. TED има съвместни инициативи с Лесотехнически Университет, София и The University of Sheffield, City College, и подкрепя отличилите се студенти.

 

През 2017 г. ТЕД БЕД ЕАД сключи договор с SOS Детски Селища. SOS Детски селища, България е организация с високо обществено доверие и част от голямо международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 1,000,000 деца в 134 страни по света. Годишното дарение от страна на TED #вхармониястеб е в размер на 12 000лв за 2017 година и редом с това фирмата извършва регулярни дарения под формата на продукти (за спалнята) към домове за възрастни хора, болнични отделения, манастири.

 

За компания ТЕД БЕД ЕАД: Компанията е част от холдинг ТЕД Капитал, състоящ се от 10 компании, опериращи в различни бизнес области – производство на матраци, пружини, машиностроене, търговия с керамични продукти, карго транспорт, строителство, верига магазини и медийна агенция, като ТЕД е най-голямата в холдинга.ТЕД БЕД ЕАД е водещ европейски производител на матраци, легла, системи за спане и аксесоари за спалня, с повече от 20 години опит в тази сфера и с разнообразно портфолио от качествени и доказали се на пазара продукти за сън.ТЕД разполага с изцяло обновена производствена база, разположена върху 30 000 кв.м. площ, с годишен производствен капацитет от 1 600 000 артикула и складов капацитет от 20 000 артикула. Машинното оборудване включва марки като Масиас, Мамут, Итън, Ламит. Компанията е сертифицирана по международен стандарт ISO 9001: 2015, придобила е също OEKOTEX за матраци и LGA сертификат от престижна германска лаборатория за някои от най-популярните си модели. Kомпанията има регистрирани множество търговски марки и патенти. 

 

Марката TED  има водеща позиция на българския пазар и същевременно изнася продукция в около 30 чуждестранни пазари - Германия, Холандия, Испания, Малта, Република Хърватска, Словения, Унгария, Естония, Гърция, Индия, Тайланд, Корея, Япония, Австралия и др.През изминалите години компанията е регистрирала множество търговски марки и е отличена с редица награди от различни изложения.Мисията на TED е да допринесе за по-добър живот, подобрявайки уюта и комфорта в най-личното пространство във всеки дом.

Назад към всички статии