ТЕД-БЕД ЕАД И ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА МАТРАЦИ И ЛЕГЛА ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ СРЕЩНАХА В БРЮКСЕЛ.

16/04/2019 Всички, Корпоративни новини
ТЕД-БЕД ЕАД И ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА МАТРАЦИ И ЛЕГЛА ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ СРЕЩНАХА В БРЮКСЕЛ.

На срещата се дискутираха теми като кръгова икономика, екологични практики и възможности за рециклиране.

 

Като член на борда на управление на European Bedding Industries’ Association (EBIA) /Европейската асоциация на производителите на легла/, ТЕД-БЕД участва в поредната циклична среща, състояла се в Брюксел.Изключително сме горди, че ТЕД-БЕД е част от тази голяма организация с нестопанска цел, която обединява лидерите през последните 5 години на тази индустрията в Европа и има за цел да насърчава развитието на всички основни въпроси, свързани с устойчивия подем на този сектор. Членове с ключови позиции в тази индустрия, включително и доставчици, взеха участие и се присъединиха към събитието. Основните теми, които се разгледаха, бяха свързани с въвеждането на кръговата икономика в сектора матраци и мебели, сертификати и стандарти, касаещи екологичността на продуктите и тяхното рециклиране.

 

Европейската асоциация на производителите на легла е основана през януари 2000 г. Сред нейните учредители са националните асоциации на производителите на легла на Австрия, Белгия, Франция, Германия, Италия, Испания и Нидерландия, както и три международни групи - Oniris, Recticel и Slumberland.

 

Членовете на EBIA са солидарно ангажирани без допълнителни уговорки към лоялна конкуренция и се стремят постоянно да подобряват своите конкурентни предимства, внедрявайки иновативни технологии и дизайни, изграждайки висококачествени продукти и предлагайки първокласно обслужване за своите клиенти.

 

Според разискванията на последната експертна среща,европейската индустрия за матраци и мебели установи, че в  момента е изправена пред  редица икономически, регулаторни и екологични предизвикателства. Кръговата икономика предоставя обещаващ начин за създаване на по-голяма стойност в сектора чрез едновременно преодоляване на ограниченията на ресурсите, на потребителската стойност и на предизвикателствата на рентабилността.

 

 Нещо повече, интересът към устойчивите матраци и мебели продължава да расте, тъй като екологичните технологии се превръщат в основен избор в ежедневието на все повече хора. Докато въздействието върху околната среда и значението на закупуването на екологично чисти матраци и мебели често се пренебрегват, в същото време традиционните дивани, легла и останалото обзавеждане се считат за големите замърсители в един модерен дом. В отговор на това, екокомпаниите все повече насочват вниманието си върху това да произвеждат екологични матраци и мебели, които освен устойчиви са и екологични, насочени изцяло към хората, които припознават този начин на живот, или с други думи така наречените съзнателни потребители.

 

Следвайки тези тенденции, ТЕД-БЕД като водещ производител на матраци, легла, цялостни спални системи и аксесоари за сън с повече от 20 години опит в тази индустрия се ангажира да подкрепя налагащите се промени и цялостна трансформация на компаниите

Назад към всички статии