ПРАВИЛНИЯТ МАТРАК ПРИ БОЛКИ В ГЪРБА, ЧАСТ I

05/07/2018 Всички, Други
ПРАВИЛНИЯТ МАТРАК ПРИ БОЛКИ В ГЪРБА, ЧАСТ I

Научи, как да намериш най-добрия матрак при болки в гърба.

 

Опитваш се да намериш добър матрак при болки в гърба? Едни от най-тежките медицински състояния за лечение са тези, свързани с хронични болки в гърба, и това е проблем, който засяга милиони хора по целия свят всеки ден.

 

Често откриваш хора, търсещи къде ли не най-добрия матрак за проблеми свързани с гърба, само за да получат дори и малко облекчение. Главно защото, заедно с дискутираното лечение с хиропрактика, удобното място за здрав сън изглежда най-много помага, когато става дума за намаляване на хроничната болка в гърба и дори за предотвратяването й.

 

Докато идентифицирането на най-добрия, или най-съвършения матрак, остава силно оспорвана тема, проучванията на общественото мнение и професионалистите по съня показват, че някои конкретни видове са по-добри от други, когато става въпрос за успокояване на болката и стабилна подкрепа.

 

Така че, нека видим, какви са фактите. В тази статия ще разгледаме:

 

  • Как изборът на матрак може да облекчи твоя дискомфорт, или да направи положението още по-лошо.
  • Най-добрите типове матраци за болки в гърба
  • Това, което всеки, който има хронични проблеми с гърба, трябва да знае за мемори пяната.
  • Как да намериш облекчение, дори ако не търсиш нов матрак в момента.

 

Какво общо има хроничната болка в гърба с матрака?

 

Според проучвания, по-голямата част от причините за болки в гърба се дължат на травма, на професионално напрежение, на ежедневното неудобство от спане на твърда или неравна повърхност,  или на комбинация от горепосочените. Това е голям проблем, тъй като е най-често срещаната причина за увреждане при хора на възраст под 45 години. Разбира се, младите хора също могат да бъдат изложени на рискА като се грижиш за гърба си в 20-те и 30-те си години, можеш да предотвратиш повечето от проблемите по-нататък. Докато много усилия за превенция се съсредоточават върху навиците през деня, също толкова важно е да обърнем внимание на намаляването на болката в гърба по време на спане. Докато човек спи, много неща се случват в тялото, които са свързани с гърба. Например, докато спиш, постепенно се освобождава напрежението в прешлените. Това е така, защото човек лежи, а не стои седнал. Поради това горната част на тялото не оказва натиск върху гръбначния стълб.

 

При тези условия, когато човек първоначално се събужда, той може да бъде с височина до 2,5 см. по-висок в сравнение с височината си в края на вечерта. През денянатискът от горната част към гръбначния стълб се връща с тежест и въздействието на лошата поза на човек оказва допълнително влияние.

 

Болките в гърба и сънят: Фактите

 

Колко голямо въздействие може да има този проблем върху съня? Фактите могат да те изненадат.

 

  • Дискомфортът ниско в кръста е водеща причина за увреждане в световен мащаб. Това е една от най-честите причини за пропускане на работа. И до 80% от нас ще го изпитат в някакъв момент от живота си, според проучвания.
  • Болката е ключов фактор, който спира много хора да получат качествения сън, от който се нуждаят. Всъщност нарушението на съня е най-голямото оплакване сред пациентите, които имат хроничен проблем с гърба, или ставите.
  • Тези с проблем спят с около 42 минути по-малко на нощ, според статистиките.
  • Хората с болка имат чувството, че имат по-малко контрол над съня си и е по-вероятно да се притесняват, че са по-раздразнителни.

 

Добрата новина е, че имаш контрол над качеството на съня си. Ако дискомфортът в гърба е хроничен проблем, инвестирането в подходящия матрак е една стъпка, която може значително да подобри качеството на съня ти, както и твоето общо себеусещане в будно състояние.

 

Чети повече във втората част на статията.

Назад към всички статии