КАНАДА И ПЛОВДИВСКИЯТ БИЗНЕС СИ ПОДАВАТ РЪКА. TED ПРЕЗЕНТИРА ОПИТА СИ НА КАНАДСКИЯ ПАЗАР

17/12/2018 Всички, Събития
КАНАДА И ПЛОВДИВСКИЯТ БИЗНЕС СИ ПОДАВАТ РЪКА. TED ПРЕЗЕНТИРА ОПИТА СИ НА КАНАДСКИЯ ПАЗАР

В началото на декември Пловдивска община за организира бизнес форум, посветен на свободната търговия и възможностите за развитие на търговските отношения между България и Канада. Посланикът на Канада за България Н. Пр. г-н Кевин Хамилтън и кметът на Пловдив Иван Тотев откриха форума, на който обширно бе разисквано споразумението CETA - всеобхватното икономическо и търговско споразумение за свободна търговия между Канада и Европейския съюз. Пловдив е една от дестинациите, която предоставя възможности за развитие на двустранните отношения.

 

TED участваше в третия панел на събитието, представящ историите на успеха на няколко фирми.

 

Големият български производител на матраци, легла и продукти за спалнята ТЕД-БЕД ЕАД стъпи на Канадския пазар през 2016, в сътрудничество с големи вериги като JYSK и онлайн платформи като Wayfair и Walmart. През 2018 за първи път излиза на канадския пазар със собственaта си марка TED в CANADIAN TIRE, известна верига за стоки за дома, като предлага продуктите си в щатите Онтарио и КвебекТED работи с местна партньорска фирма, а продуктите се подбират специално, за да задоволят взискателния канадски клиент – пионерите са матрак Bamboo Multi Anatomic, както и възглавница Lavender

 

 

За компания "ТЕД-БЕД" ЕАД:

 

Компанията е част от ТЕД Капитал холдинг, състоящ се от 10 компании, опериращи в различни бизнес области – производство на матраци, пружини, машиностроене, търговия с керамични продукти, карго транспорт, строителство, верига магазини и медийна агенция, като ТЕД е най-голямата в холдинга.

 

ТЕД БЕД ЕАД е водещ европейски производител на матраци, легла, системи за спане и аксесоари за спалня, с повече от 20 години опит в тази сфера и с разнообразно портфолио от качествени и доказали се на пазара продукти за сън. ТЕД разполага с изцяло обновена производствена база, разположена върху 29 000 кв.м. площ, с годишен производствен капацитет от 1 600 000 артикула и складов капацитет от 20 000 артикула. Машинното оборудване включва марки като Масиас, Мамут, Итън, Ламит. Компанията е сертифицирана по международен стандарт ISO 9001: 2015, придобила е също OEKOTEX за матраци и LGA сертификат от престижна германска лаборатория за някои от най-популярните си модели,  има регистрирани множество търговски марки и патенти.

 

Марката TED има водеща позиция на българския пазар и същевременно изнася продукция в около 30 чуждестранни пазари - Германия, Холандия, Румъния, Унгария, Малта, Република Хърватска, Гърция, Индия, Канада, Тайланд, Южна Корея, Япония, Австралия, Малдиви и др. ТЕД БЕД ЕАД има дългогодишни и добре изградени традиции в партньорствата с хотелиерския бизнес. Благодарение на специално създадената хотелска серия, обособена в различни категории, фирмата е оборудвала водещи вериги, както в страната, така и в чужбина.

 

Мисията на TED е да допринесе за по-добър живот, подобрявайки уюта и комфорта в най-личното пространство във всеки дом.

Назад към всички статии