КАКВО ПРАВЯТ ЩАСТЛИВИТЕ ДВОЙКИ ПРЕДИ ДА СИ ЛЕГНАТ

06/02/2019 Всички, Други
КАКВО ПРАВЯТ ЩАСТЛИВИТЕ ДВОЙКИ ПРЕДИ ДА СИ ЛЕГНАТ

Денят на влюбените наближава, а както знаем, е добре да прекарвате повече време с партньора си, особено преди да заспите. Ако двамата се наслаждавате един на друг, изказвате и показвате любовта си, това е всичко, от което имате нужда.

 

Ние от TED #вхармониястеб сме ти приготвили списък с няколко прости, но много ефективни съвета от специалисти, както и специален бонус в края на статията.

 

1. Настройте телефоните си в безшумен режим и ги оставете далече от вас.

 

Зависимостта от социалните медии потиска освобождаването на окситоцин в тялото. Този хормон е отговорен за емоционалната интимност и привързването. Специалисти съветват да следвате това просто правило: изключете телефоните си, или ги преместете в друга стая след 21:00 часа.

 

2. Не мислете за работа.

 

Опитайте се да забравите за проблемите в работата и да спрете да проверявате имейла си, когато сте в леглото. Много по-ценно е да прекарате това време заедно с половинката и да си починете, за да бъдете продуктивни по време на работа на следващия ден. Разговорите в леглото свързват емоционално двойките, помагат да забравите за проблемите и ви карат да се чувствате спокойни. Избягвайте да говорите за работа, финансови проблеми, или нещо друго, което може да накара партньора ви да се притесни.

 

3. Легнете си по едно и също време с партньора си.

 

Много двойки не се виждат по цял ​​ден и имат навика да си лягат в различни часове. Според проучвания щастливите двойки мият зъбите си и си лягат по едно и също време. Това им помага да поддържат топлината и интимността във връзката си.

 

4. Следвайте режим.

 

Следвайки един и същ режим преди лягане всеки ден, ви помага да спите по-добре. Като следвате познати навици, мозъкът получава сигнал, че е време за лягане и подготвя тялото за сън. Ако следвате идентичен режим заедно с партньора си, това ще направи връзката ви по-интимна и здрава.

 

5. Разговаряйте и споделяйте за дълбоки неща.

 

Обръщайте внимание един на друг и на чувствата си. Не е необходимо да си давате съвети, или да търсите незабавни решения за проблемите. Понякога просто ни се иска да изкажем мислите си и да усетим грижата и подкрепата на нашите любими хора.Препоръчително е да отделите няколко минути преди да заспите, за да изразите своите позитивни чувства към партньора си. Това ще добави положително усещане в края на деня и ще ви накара да се почувствате по-добре. Също така има благоприятно влияние върху цялостното ви настроение. Опитайте се да забравите за всичко, което се е случило през този ден и оставете всичките си проблеми и терзания извън спалнята. Кажете на партньора си, колко много го обичате. Много е важно да бъдете сериозни и искрени, когато изразявате чувствата си.

 

 

6. Не се карайте, или спорете в леглото

 

Опитайте се да не влизате в разгорещени спорове преди да заспиване. Карането в леглото никога не помага да се реши даден проблем. Освен това ще е по-трудно и за двама ви да заспите, а на следващия ден ще се чувствате потиснати.

 

7. Нека децата не спят във вашата спалня

 

Единственият случай, в който можете да оставите децата да спят в леглото ви, е, когато имат кошмари. Във всички останали случаи, спалнята ви трябва да е вашето лично пространство. Трябва да имате това пространство, за да може двамата да запазите интимността си.

 

8. Не споделяйте леглото си с вашите домашни любимци.

 

Данни показват, че 63% от хората, които спят с домашните си любимци, не спят достатъчно. Вашият домашен любимец може да не спи през нощта и често да нарушава съня ви.

 

9. Не пийте алкохол и не пушете преди лягане.

 

Много двойки обичат да си пийват по чаша вино преди лягане, за да създадат романтична атмосфера. Въпреки това, докато тялото ви усвоява алкохола, възстановителният период на съня става по-кратък. Това ще ви накара да се чувствате уморени, разсеяни и лесно раздразними, когато се събудите сутрин. Алкохолът също така стимулира хъркането, а никотинът в цигарите насърчава безсъние.

 

10. Направете си масаж един на друг.

 

Специалистите потвърждават, че един лек и релаксиращ масаж преди лягане подобрява качеството на съня, намалява безпокойството и сближава двойките.

 

11. Не забравяйте за прегръдките и целувките.

 

Не забравяйте да целувате партньора си, преди да заспите, както и да се гушнете за няколко минути, когато вече сте в леглото. Това е много релаксиращо и предизвиква положителни емоции. Психолозите са убедени, че ако се прегръщате по време на сън, връзката ви не е в беда.

 

Бонус!

 

Ако страдате от безсъние, опитайте се да направите няколко промени в начина си на живот:

 

  • Не пийте кафе след обяд.
  • Ставайте по-рано сутрин
  • Не яжте непосредствено преди лягане.
  • Хубавият матрак и възглавници могат да ви помогнат да заспите по-бързо и да имате по-качествен сън
  • Не дремвайте следобед през почивните дни.
  • Оставете всякаква електроника извън спалнята.
  • Освежете въздуха в спалнята си.
  • Вземете си горещ душ преди лягане.
  • Опитайте се да не работите след 21:00 часа.
  • Не пийте прекалено много вода, преди да заспите.
Назад към всички статии