КАКВО КАЗВА ЗА ТЕБ ПОЗИЦИЯТА, В КОЯТО СПИШ

21/01/2017 Всички, Други
КАКВО КАЗВА ЗА ТЕБ ПОЗИЦИЯТА, В КОЯТО СПИШ

Според много учени начинът, по който човек спи, може да открие интересни черти от неговата личност. Ето защо екипът на TED направи кратко проучване, за да ти представи няколко от най-популярните позиции и как те могат да бъдат тълкувани. От спането по корем до спането по гръб тип “морска звезда”,в тази наша статия можеш да научиш повече за всяка позиция и да погледнеш по нов начин на това, как прекарваш времето си докато спиш.

 

1. По корем

 

Хората, които спят по корем, с ръце под възглавницата или увити около нея, а главата им е обърната на една страна представляват около 7% от населението, според проучвания. Този тип поспаланковци са дръзки и отворени хора, но трудно приемат критика.

 

2. “Морска Звезда”

 

 

5% от спящите лежат по гръб с ръце нагоре, в близост до главата или възглавницата. Тези хора са добри слушатели, обичат да помагат, но не се чувстват комфортно, ако са център на внимание. Морските звездички са по-склонни да хъркат и често страдат от лош сън през нощта.

 

3. Спящи като “пън”

 

Проучванията показват, че 15% от хората спят буквално като пънове. Те лежат на една страна, с двете си ръце надолу. Този тип спящи обикновено са социални и отстъпчиви хора, които лесно се доверяват, но понякога до такава степен, че изглеждат наивни.

 

4. Като войници

 

Около 8% от хората лежат по гръб с ръце надолу, близо до тялото. Тези “спящи войници” са най-често резервирани и тихи хора, не са дребнави, но са взискателни и изискват много от себе си и останалите. При тях обикновено има по-висока вероятност да хъркат, което се дължи на плоската позиция на гърба. Това може да им помогне да не се будят често, но същевременно да доведе до неспокоен сън.

 

5. Ембрионална поза

 

 

Това е най-често срещаната позиция, според множество проучвания. Те казват, че 41% от хората спят в тази свита поза. При жените е два пъти по-вероятно да спят така. За този тип спящи хора се казва, че имат труден характер, но все пак са чувствителни и дори понякога могат да изглеждат срамежливи.

 

6. Поза “Копнеж”

 

При тази позиция човекът спи на една страна, като двете ръце са пред тялото; 13% от хората спят по този начин. Типично за тях е, че са отворени, но често цинични, подозрителни и имат склонност да се заинатяват.

 

 

Назад към всички статии