КАК РАБОТИ МЕМОРИ ПЯНАТА

31/01/2018 Всички, Други
КАК РАБОТИ МЕМОРИ ПЯНАТА

Ако напишеш "мемори пяна" в любимия си инструмент за търсене в интернет, ще откриеш хиляди резултатина матраци, изработени от този материал. Сигурно се чудиш, защо е толкова популярен и широко разпространен. В тази статия ще ти разкрием спецификите на мемори пяната и нейните предимства.

 

Причината, поради която може да се компресира матрак от мемори пяна и да се постави в кутия е същата, поради която го правитолкова удобен: неговата уникална молекулярна структура. Полиуретановата пяна се състои от малки кутийки - на микроскопично ниво - с различна форма и размери. Тези "кутийки" представляват полимерна структура от клетки, които са пълни с въздух. Всяка клетка се състои от "опори", които дават подкрепа, и пространства между тези опори. В зависимост от химичния състав на пяната, микроскопичните пространства между опорите могат да бъдат отворени, затворени или някъде по-средата. Когато се компресира матрак от полиуретанова пяна, се изтласква целия въздух от клетките.

 

 

След като се разопакова матрака, неговата полимерна структура иска да възвърне формата си, и правейки го, създава вакуумен ефект, който привлича въздух от заобикалящата среда. Тъй като матракът получава първата си "глътка въздух" след изваждането, въздухът влиза много бързо във всички клетки в пяната и матракът започва да се оформя почти мигновено. В рамките на няколко минути клетките се сортират и можеш да изпробваш новия си матрак.

 

Уникалният молекулен състав на матраците от мемори пяна е същата причина те да бъдат невероятно комфортни и удобни. Едно от най-големите предимства на този тип матраци спрямо пружинените матраци е равномерното разпределение на теглото, което се дължи на молекулния състав. При един пружинен матрак повърхността, която разпръсква теглото на твоето тяло, се свежда до диаметъра и броя на пружините. Клетъчната структура на пяната създава почти безкрайно количество контактни точки с тялото ти. Мемори пяната е чудесна при разпределението на натиска, абсорбирането на енергия и поемането на контурите на тялото ти. Въпреки това има своите недостатъци – възстановява се бавно, което води до това "залепване", което някои хораусещат. Има обаче много различни начини за конструиране на слоевете и структурата на един матрак.

 

 

Един от най-висококачествени матраци в нашето портфолио от продукти е Matterra. Този матрак е топ предложението от високия клас на TED. Той е иновативен и е изработен с обемен слой мемори пяна, което го прави уникален по рода си. На пръв поглед изглежда много мек, но като легнеш на него, матракът те обгръща и усещаш твърдост. Благодарение на по-наситената мемори пяна, можеш да почувстваш стабилността, която търсиш и уникалното усещане за лекота и удобство. Конструкцията на матрака предлага незаменим комфорт, дължащ се на качествените материали -  покет пружината и обемните слоеве пяна, а цялостната структура е със зимна и лятна страна. Лягайки върху този матрак, усещаш тялото си добре балансирано и комфортно. Mattera се предлага с 10 години гаранция, което го прави един чудесен избор, за хората, ценящи топ качеството.

Назад към всички статии