КАК ДА СЕ ПОДГОТВИМ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ, БЕЗ ДА СТАВАМЕ РАНО

30/12/2016 Всички, Други
 КАК ДА СЕ ПОДГОТВИМ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ, БЕЗ ДА СТАВАМЕ РАНО

За доста хора празниците около Коледа и Нова година са повод за сладко мързелуване, изпълнено с кратки разходки от леглото до елхата или хладилника и от там- пълен напред към обратното завръщане в страната на сънищата.Не е нужно да жертваш съня си, за да успееш да сготвиш и да наредиш празничната трапеза за безкрайните гости! Ние от TED ти предлагаме няколко простички съвета, които ще ти помогнат да се подготвиш успешно за празниците, без да се налага да ставаш като Пепеляшка още от ранни зори. Така че си взимай бележки, наслади се на осемте часа върху твоя TED матрак, и бъди готова и свежа да започнеш деня си!

 

1. Приготви предястията и десертите предварително

 

Направи няколко от ястията един или два дни преди да започне сериозното готвене. Част от гарнитурите и предястията могат да бъдат също предварително подготвени, а десерти като баклавата могат да останат в хладилника за един ден без въобще да бъдат нарушени вкусовите им качества.

 

2. Помоли гостите си да донесат едно от ястията

 

Ако не ти се иска да се занимаваш с абсолютно всичко, помоли гостите си да донесат по едно ястие. Това чувствително ще намали времето, което се изисква за готвене, а за теб ще има повече време за сън!

 

3. Купи готова пуйка

 

Приготвянето на цяла пуйка е едно от нещата в менюто за Коледа или Нова Година, които отнемат най-много време. Вярно е, че не играеш много честно така, но ако купиш пуйка, която е сготвена и готова за консумиране, ще имаш една грижа по-малко на главата.

 

4. Помисли за кетъринг

 

Може би искаш тотално да пропуснеш стреса около Коледа? Вземи всичката храна за празника от фирма за кетъринг, за да не се налага да си отваряш палатка в кухнята и да живееш там около Нова година.

 

5. Подготви масата на предишния ден

 

Независимо дали става дума за официална вечеря или за нещо по-небрежно, сложи покривката, приборите, и трапезната украса предварително. В крайна сметка всичко, което не се разваля лесно, може да бъде подготвено от рано. Ти и твоята красива маса ще бъдете готови да посрещнете гостите за празничния ден!

 

 

Назад към всички статии