АМЕРИКАНСКА БИЗНЕС ДЕЛЕГАЦИЯ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ТЕД-БЕД

07/04/2019 Всички, Корпоративни новини
АМЕРИКАНСКА БИЗНЕС ДЕЛЕГАЦИЯ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ТЕД-БЕД

Пловдив е един от най-динамичните и процъфтяващи региони в България. Последните данни доказват това: продукцията на местната икономика е 7,6 млрд. Евро, от които 2,5 млрд. евро добавена стойност, а средната производителност на един зает е 11,650 евро. Производството (41.5%), търговията (16.1%) и бизнес услугите (15.8%) са най-големите сектори, които заедно с обществените услуги и свързаните пазари (14.3%) оформят икономиката на структурата на Пловдив. Също така работната сила има общо 215 000 души, които са добре обучени и се обучават и работят в горепосочените отрасли.

 

Това са убедителните числа, които привличат всеки чуждестранен инвеститор да дойде в Пловдив. Това бе причината за съвместното бизнес пътуване на представители на Американската търговска камара в България и Американската търговска служба към Посолството на САЩ в България, което беше организирано на 27 март 2019 година. От страна на камарата присъстваха Петър Иванов, Изпълнителен директор и Даниел Киряков, мениджър по комуникациите. Американската търговска служба беше представена от Мигел А. Ернандес, търговско аташе и търговските служители г-жа Емили Танева и Петър Делин. Съвместният екип посети Икономическата зона на Тракия, ТЕД, Милара Интернешънъл, като включи в програмата си и среща с г-н Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив, който отговаря за развитието на бизнеса, международното сътрудничество, политиките на ЕС, и образованието. (....)

 

В ТЕД-БЕД делегацията беше посрещната от г-н Петър Паяков, Главен оперативен директор, г-н Георги Примов, Директор производство, и г-жа Мария Пранджева, мениджър продажби E-Commerce Business. Те представиха историята, развитието и трансформацията на TED от малък семеен бизнес в модерен и иновативен производител на матраци с глобално присъствие. ТЕД-БЕД постоянно изобретява и патентова нови технологии за изработка на матраци, фокусирайки се върху подобряването на благосъстоянието на своите клиенти. Някои от моделите на компанията са сертифицирани за качество от немски лаборатории, с постигнати изключителни резултати - 98 от 100 възможни точки. ТЕД-БЕД продава продукцията си на пет континента, вкл. Северна Америка.

Назад към всички статии