9 СЪВЕТА ЗА ДВОЙКИ, КОИТО ЩЕ СИ КУПУВАТ МАТРАК

26/01/2018 Всички, Други
9 СЪВЕТА ЗА ДВОЙКИ, КОИТО ЩЕ СИ КУПУВАТ МАТРАК

Купуването на нов матрак може да бъде смущаващо, особено ако го правите като двойка. В един момент се появяват предпочитанията и нуждите на двама души, а намирането на щастлив компромис може да бъде доста трудно. Ето няколко съвета, които да ви помогнат по време на пътешествието до вашия щастлив нощен сън заедно:

 

Съвет № 1: Обсъдете го

 

Дискутирайте предварително нещата, които харесвате, или не харесвате в настоящия ви матрак. Прекалено мек ли е, или твърд? Дали на някого от вас му става топло през нощта? Някой от двамата страда ли от болки в гърба, или липса на стабилност? Имайки предвид тези въпроси, следващият ни съвет е ...

 

Съвет № 2: Направете си план

 

И двамата ли сте много заети? Обмислете дали да не пробвате нов матрак от онлайн магазина на TED, или от дистрибуторската мрежа, и се възползвайте от безплатни тестови периоди и политики за връщане. Искате да пробвате? Отидете на място в фирмените шоуруми на TED #вхармониястеб.

 

Съвет № 3: Поискайте второ мнение

 

Пробвайте леглата на приятелите си и членовете на семейството си, за да усетите това, което ви харесва. Как се наслаждавате на "усещането" от даден материал може да бъде също толкова важно, колкото и функционалността - харесва ли ви прегръдката на пяна, или предпочитатепружинирането?

 

 

Съвет # 4: Направете проучване

 

След като направите проучване, можете да започнете да търсите подходящия за вас матрак. По отношение на мекото и твърдото усещане на матрака, опитайте се да намерите нещо по средата (компромисът е ключът във всяка връзка!). Ако леглото е прекалено меко, или твърдо за някого, има риск един от вас винаги да се чувства неудобно.

 

Съвет № 5: Намерете необходимата подкрепа

 

С други думи, поддръжката на матрака. Имайте предвид вашите височини. Ако височината и теглото ви са много различни, единият може да се нуждае от повече подкрепа от другия.

 

Въпреки че това често се разбира погрешно, по-голямата подкрепа не винаги е по-доброто решение - най-важното е да се съчетае нивото на подкрепа с вашата специфична височина и тегло. Но тъй като се цели удобство за двама души, обикновено е по-добре да има по-стабилна поддръжка. Потърсете легло, което поддържа равномерно горната и долната част на гърба, и поддържа гръбнака ви изправен, докато лежите.

 

Съвет № 6: Поговорете за изолацията на движение

 

Ако един от вас спи леко, или ако се върти много, потърсете матрак с стабилна изолация на движението, която ще попречи на другия човек да усеща всяко движение и въртене. Материалите със стабилна изолация на движението включват предимномемори пяна, докато традиционните пружини пренасят движението повече.

 

 

Съвет # 7: Обсъдете предпочитанията си относно температурата

 

Ако на някого от вас му стане много горещо през нощта, потърсете материали, които могат да помогнат за облекчаване на този проблем - пружините или латексът са силно дишащи и би трябвало да спомогнат за намаляване на нощното изпотяване и топлината.

 

Съвет # 8: Отделете си време, за да свикнете

 

След като решите кой матрак ще си вземете, пробвайте да прекарате 2-3 седмици в тестването на матрака във вашия дом. Винаги ще има период на приспособяване, когато спите на нов матрак, и ще имате нужда от време, за да свикнете с новото си легло, преди да сте готови да вземете решение, дали то е подходящо за вас.

 

Основните съображения, които трябва да имате в предвид, са: удобно усещане без натиск; правилно ниво на поддръжка, което държи гърба ви изравнен, без да ви причинява болка;необходима изолация на движението, така че да не усетите, че вашият партньор се върти, и правилното ниво на температура, така че на никой от вас да не муе горещо, или неудобен.

 

Съвет # 9: Имайте няколко варианта

 

Ако конкретен модел не работи, пробвайте други матраци. И накрая, не забравяйте да изберете матрак с добра политика за връщане, която да ви дава достатъчно време, за да пробвате матрака и не носи никакви допълнителни разходи за връщането му, ако не е подходящ за вас.

Назад към всички статии